شنبه تا چهارشنبه
ساعت 8 الی 16

شماره های تماس


معاون پژوهشی مرکز آموزش مدیریت دولتی: ایجاد استخر استعداد و توسعه بانک اطلاعات مدیران کشور از اولویت های معاونت پژوهشی است

تاریخ انتشار: 1402-04-06 22:26:50
دسته‌بندی: اخبار
دکتر میثم رضایی معاون پژوهشی مرکز آموزش مدیریت دولتی در مصاحبه با روابط عمومی مرکز به تشریح اقدمات انجام شده در راستای برنامه عملیاتی معاونت پژوهشی در سه ماهه اول سال 1402 پرداخت.
رضایی ابتدا به بیان راهبردهای پژوهشی مرکز پرداخت و گفت: بر اساس اقدامات انجام ­شده، تمركز ما بیشتر در حوزه كانون‌هاي ارزيابي، بانک اطلاعات مدیران کشور،نشست های تخصصی و انتشار کتب علمی ممتاز بوده است.
وی در مورد توسعه بانك‌ اطلاعات مديران گفت: آنچه برای ما اهمیت دارد این است که ما در همه سازمان­ها و حداقل در بخش دولتی بتوانیم استخر استعداد داشته باشیم و متعاقبا از استخر استعدادهايي كه در سازمان‌ها شکل می­گیرد يك بانك اطلاعات مديران جامع در مركز آموزش مديريت دولتي ایجاد کنیم. یکی از خروجی­های این بانک می­تواند صدور شناسه مدیریتی برای افرادی باشدکه آنها را شناسایی کرده، آموزش داده و رتبه ­بندی کرده ­ایم و سازمان­ها می­توانند با مراجعه به این بانک با اطمینان گزینه ­های مد نظر خود را انتخاب نمایند.
رضایی افزود: پس از راه ­اندازی زیرساخت­های مورد نیاز بانک اطلاعات مدیران، ازطریق فراخوان و تعامل با سازمان­ها و بخش­هایی که در این حوزه فعالیت داشته ­اند (مثل سامانه کارمند ایران)، بخشی از اطلاعات مدیران احصاء­شده و همچنین برای توسعه اطلاعات بانک با صدور و ارسال بخشنامه به تمام سازمان­ها از آنها دعوت­شده تا اطلاعات خود را در این سامانه ثبت و یا تکمیل نمایند.
معاون پژوهشی مرکز در ادامه در خصوص اقدامات انجام­  شده در حوزه كانون‌هاي ارزيابي بیان ­کرد: بیشترین دغدغه ما کیفیت بالای کانون­های ارزیابی و دوره های تربیت ارزیاب است. سعی ما بالابردن استانداردهای کانون با استفاده ازماتریس­های ابزار شايستگي مناسب و ابزارهای نوین با روایی بالا در این حوزه بوده است. در این راستا از ابزارهاي  ­فردي، گروهي و آزمون‌هايي که صلاحيتشان در این حوزه تایید شده ­باشد بهره برداری شده است.
 از اقدامات شاخص انجام شده در این حوزه می­توان به رتبه‌بندي كانون‌هاي ارزيابي و همچنین بازنگری دوره­های تربیت ارزیاب اشاره کرد. در خصوص رتبه بندی کانون­های ارزیابی، مرکز ضمن ارسال بخشنامه به کانون­های ارزیابی و ارائه مدل و شاخص سنجش شایستگی­های کانون­های ارزیابی، به آنها مجوز می­دهد که تحت لیسانس مرکز آموزش مدیریت دولتی اقدام به برگزاری کانون نمایند.
علاوه بر دوره­ های تربیت ارزیاب، دوره ­های تربيت مديران­كانون، تربیت سر ارزياب، طراحي مدل شايستگي و تدوين گزارشات بازخورد، با هدف توانمندسازی مدیران، ­در این حوزه انجام شده ­است.
از دیگر اقدمات انجام شده در حوزه کانون­های ارزیابی، بازنگری در نحوه برگزاری و محتوای دوره بر اساس بازخوردهای دریافت شده و همچنین چالش­هایی که کانون­های ارزیابی در این حوزه داشتند بوده است که پس از بازبینی، در حال حاضر دوره ­های تربیت ارزیاب به صورت تخصصی و کارگاه محور برگزارمی شوند.
دکتر رضایی باز تعریف نقش معاونت سنجش و ارزیابی مرکز را یکی از مهم‌ترين اقداماتی شمرد که در این حوزه صورت گرفته ­است. همچنین طراحي داشبورد كانون‌هاي ارزیابی نیز انجام شده که می­تواند در برنامه‌ريزي­های كلان مديريتي كشور و همچنین ساماندهی نیروی انسانی مورد استفاده قرارگیرد.
تشكيل كانون ارزيابان ويژه مقامات ماده هفتاد و يك، برگزاری دوره نخبگان و دوره تربیت سرارزیابان آموزش و پرورش از دیگر اقدامات انجام شده در راستای برنامه ­های راهبردی مرکز در حوزه پژوهش بوده است.
معاون پژوهشی مرکز در ادامه به استفاده  از تیم کنترل کیفیت برای بازبینی نتایج در کانون های ارزیابی اشاره داشت و گفت: ما گزارشات و بازخوردهای ضبط­ شده کانون­ها را در اختیار تیم کنترل کیفیت قرار می­دهیم تا ضمن بازبینی مجدد، از بروز خطاهای احتمالی جلوگیری­شده و روایی کار در اعلام  نتایج بالاتر برود.
معاون پژوهشی مرکز با بیان اینکه تعامل با ظرفیت­های علمی - پژوهشی کشور از جمله برنامه­های ابلاغی بر اساس راهبردهای پژوهشی مرکز است گفت: در این حوزه ما در مرحله اول اساتید علمیاتی که در بخش­های راهبردی و چالش­های نیروی انسانی اقداماتی داشته­اند را شناسایی­کرده و در مرحله بعد تجارب و تحقیقات انجام ­شده را مدون نموده تا از آنها استفاده نماییم.
دکتر رضایی آينده‌پژوهي و مطالعات تطبيقي بين‌المللي در حوزه نظام اداري، ارائه گزارشات تحليلي و تطبيقي و همچنین پيشنهادهاي نوآورانه به نظام اداري کشور با تمركز بر استراتژیهای کلان مركز را از دیگر وظایف معاونت پژوهشی بیان کرد.
 وی در ادامه به بخش تولید و نشر کتب ممتاز و همچنین برگزاری نشستهای تخصصی در حوزه معاونت پژوهشی اشاره داشت و گفت:
در بخش توليد نشر كتب ممتاز و نشست‌هاي تخصصي ما می بایست با جوامع دانشگاهي و نخبگان حوزه‌هاي مختلف تعامل داشته داشتیم و بتوانیم چالش‌هاي مديريتي احصاء شده در پايان‌نامه‌ها و رساله‌ها و مباحثي كه سازمان‌هاي ما با آن دست و پنجه نرم مي‌كنند شناسایی کرده و در آن حوزه­ها به نشر کتب کاربردی بپردازیم.
دکتر رضایی در پایان، پیشرفت برنامه ­های معاونت پژوهشی را در سه ماهه اول سال مطلوب ارزیابی کرد و گفت امید است تا با برنامه­ ریزی­های انجام شده و همت همکاران این حوزه بتوانیم تا آخر سال به تمام تعهداتمان جامع عمل بپوشانیم.