دکتر پورعزت: «دانش حکمرانی تنها در فضای مطالعات میان رشتهای و چند رشتهای توسعه مییابد»
تاریخ انتشار: 1401-11-19 09:32:36
دستهبندی: اخبار
به گزارش روابط عمومی مرکز، نشست تخصصی «سواد کشورداری و توسعه مهارتهای حکمرانی» با سخنرانی دکتر علی اصغر پورعزت استاد دانشکده حکمرانی دانشگاه تهران و با حضور میثم رضایی معاون پژوهشی مرکز و جمعی از مدیران و کارشناسان مرکز، روز سهشنبه 18 بهمن ماه در سالن ولایت مرکز برگزار شد.
دکتر پورعزت در این نشست بیان داشت: حکمرانی بر تعیین آرمان های ملی و ارزشها و راهبری کشور برای نیل به آنها دلالت دارد. برای مثال در اینجا بر اساس نظریه عدالت حقمدار میتوان آرمان سیاسی نهایی جامعه را دستیابی به آگاهی عمومی، امنیت کامل و رفاه نسبی دانست.
وی افزود: حکمرانی پوشش عام دارد و در سطوح گوناگون مطرح میشود، حتی در خانواده، نوعی حکمرانی وجود دارد؛ زیرا حتی در سطح خانواده نیز اداره امور با مسائل بغرنج، چندوجهی، فاقد راه حل مشخص، فاقد الگوریتم یکسان برای صورتبندی و فاقد متولی از پیش تعیین شده سروکار دارد. بنابراین، یک کنشگر به تنهایی نمیتواند به درستی با مسائل حکمرانی خانواده مواجه شود، یعنی یک کنشگر یا کنشگران خاص از مواجهه صحیح با مسائل حادث شده در صحنه حکمرانی ناتوانند پس به ناچار به مشارکت عامه روی میآورند. بنابراین انتخاب حکمرانی، امر مستحب نیست، راه ناگزیر و واجب و ضروری است.
رئیس انجمن علمی مدیریت دولتی با اشاره به ضرورت حکمرانی گفت: حکمرانی از لحظه فهم ناتوانی حکومت به امر و نهی از بالا به پایین آغاز میشود. فهم درستی ناتوانی از سوی حکومت، نقطه آغاز حکمرانی با همکاری کل جامعه است. لحظه مقدس ادراک و فهم، هنگامی که حکومت احساس قدرت و توانمندی میکند، به اداره و مدیریت میپردازد. اما هنگامی که درمییابد بسیاری از کنشگران کارمندش نیستند، نمیتواند با آنها رابطه سلسلهمراتبی برقرار کند و باید برای متقاعد کردن آن تلاش کند و برای ایشان ارزش ایجاد کند به حکمرانی میپردازد. یعنی به ارزش و حکمرانی و قابلیت و اثرگذاری آن پی میبرد.
دکتر پورعزت در فراز پایانی اظهار داشت که دانش حکمرانی در فضای مطالعات میان رشتهای و چند رشتهای در سایه شکلگیری شایستهسالاری توسعه مییابد.
این نشست تخصصی که از طریق سامانه آموزشهای الکترونیکی مرکز برای مخاطبان ارائه میشد با پاسخ به سؤالات مطرح شده توسط دکتر پورعزت به کار خود پایان داد.